Personalitete Madhështore

Kjo vepër e cila trajton personalitetet e zgjedhura historike që kanë shfaqur prirje dhe veçori të larta të natyrës së pastër që prej fëmijërisë së tyre, nuk është thjesht një “përmbledhje biografish”. Me anë të heronjve që autori ka përmbledhur në këtë vepër, synon t’u ofrojë lexuesve shembuj frymëzues dhe udhëzues në rrugën drejt takimit me Zotin. Në këtë vepër, janë trajtuar shkaqet themelore të fitoreve në periudhat që këta personalitete ka arritur në rrugën e Allahut dhe sebepet e mposhtjes dhe rrënimit tonë pasi devijuam nga Islami.