Hazreti Muhammed Mustafa - 1

Pa u njohur jeta e Pejgamberit (a.s, pa u stolisur zemrat me dashurinë për të, jetesa muslimane është e pamundur të bëhet siç duhet. Realizimi i kësaj, në përfundim të njohjes kompetente të biografisë profetike, varet nga përftimi i ndjeshmërisë dhe thellësisë ndjesore. Eshtë e pamundur ta jetosh dashurinë e vërtetë për të pa e njohur atë, të arrish besimin e vërtetë pa arritur përsosmëri në afërsinë ndaj tij.