19.1.2018
saat

All Language

Iszlám Hit, Istenszolgálat

     Akik-ljelki szemeik&el is látnak, azok felismerik a különbséget a Terem lő és a teremtmények között. Az iyenek a külso format nézik de a belső tartalmat látják. Megértik az evilági élet valóságát, és megemlékeznek a Túlvilágról. A határtalan egekre tekintenek, és úgy élnek, hogy állandóan megemlékeznek a Hatalomról, amely létrehozta azokat. Tudják, hogy ők rsak szolgák, tisztában vannak saját gyengeségükkel és korlátaikkal, és szolgaként is viselkednek. Az örökkévaló világ leié vezető útjukon a Mindenható Allah számos titkát felfedi előttük. Az ilyen szolga leborul a földre, az Ura iránti vágyakozástól hajtva. így teljesedik be a teremtés célja, és a szolga elnyeri az örökkévaló boldogságot, ahogy azt a Korán következő ájája is ígéri: "Akit Allah az igaz útra akar vezetni, annak szívét megnyitja az Iszlám előtt." (Korán. 6:125)


Osman Nûri Topbaţ
ISBN: 978-9756-24-723-1

  

Az Isteni Szeretet Titka

     A szeretet ennek a múlandó életnek az öröme,nyugalma, legédesebb íze. A szeretet az élesz- tő a létezés tésztájában. A szeretetre való ké-pesség Allah egyik legnagyobb ajándéka szolgáinak. Ezért a zeretetet azok felé kell irányítani, akik valóban megérdemlik, azokra a szívekre kell felhasználni, akik valóban értik, mi az a barátság. Az emberek és evilági teremtmények szeretete az egyik lépcsőfok az isteni szeretet elérésében. Sajnos azonban a legtöbb ember anyagi és önző vágyaira pazarolja a szeretetet, ezt az isteni ajándékot. Az a szeretet, ami nem jut el azokhoz, akik megérdemlik, az élet elvesztegetett értékei közé tartozik. Az alantas, evilági érdekek csapdájába szorult ember olyan, mint az út repedésében növekvő virág: előbb-utóbb letapossa valaki.


Osman Nûri Topbaţ
ISBN: 978-9944-83-113-0

  

A Kegyelem Prófétája Mohamad Jelenetek az életéből

     A szerző, Osman Nuri Topbaj jelenleg Isztambulban cl. Hagyományos cs modern tanulmányokat is folytatott. Számos könyvet írt az Iszlám, mint vallás és mint civilizáció különböző oldalairól. írásainakegyik visszatérő témája a szeretetteljesség, irgalom és törődés fontosságának hangsúlyozása, amely a valódi iszlám életmód egyik alapja. Ez a könyv, amely a Mohamed Próféta iránli szeretet jegyében íródott, ezt a szeretetteljességet tükrözve vizsgálja meg a Próféta életmódjának és jellemének legfontosabb tulajdonságait. Célja az, hogy kedvességet cs szeretetet ébresszen az emberek szívében, és ezáltal segítse őket a boldogság elérésében, ezen a világon is és a következőn is.


Osman Nûri Topbaţ

  

A Szív Könnyei

     A Mesznevi Rumi belső világának párver-sekben tükröződő megtestesülése, gazdag áldásokkal és spirituális ajándékokkal teli könyv. Allah kegyelméből Rumi eléri az emberi lélek legmélyét, és tanújává válik működése legrejtettebb titkainak. Ennek alátomásnak a puszta fénye által a szöveg elénk tárja a teremtés titkait, amelyek azerző belső szemei előtt kibontakoznak.


Osman Nûri Topbaţ
ISBN: 978-9944-381-80-2

  

József Prófeta (a.s.)

Ramazanođlu Mahmud Sâmî
ISBN: 978-9944-83-408-7

  

Az Elmélkedés Az Iszlámban

Osman Nûri Topbaţ
ISBN: 978-9944-83-666-1

  

Az En Vallasom Hanafi Iskola Szerint - 1

     Nem másért teremtettem a dzsinneket és az embereket, mint hogyEngem szolgáljanak (51:56) Ez a könyv teremtésünk célját, az istenszolgálatot akarja közelebb hozni szívetekhez. A könyv írása közben a következő szempontokat tartottuk szem előtt: A legtöbb vallási könyvben megtalálható információt a 10-15 éves korosztályhoz közel álló nyelven fogalmaztuk meg. Hogy érdekessé tegyük számotokra gyönyörű vallásunk tanulását,minden témát egy történettel vezettünk be. A Kegyes Korán vallásunk ^gtontosabb forrása, ezért ájáit és Mohammed Próféta (s.a.w.) mondásait külön keretbe helyeztük. Hogyan jobban megértsétek a témákat, sok helyen kérdések és válaszok segítségével mutattuk be őket. Mivel tudjuk, hogy szeretitek a képeket, gazdagon illusztráltuk a szöveget.


Faruk Salman
Nazif Yýlmaz
Dr. Recep Özdirek
ISBN: 978-9902-85-568-2

  

  1. Page :
  2. |
  3. 1
STATISTICS :    Total number of languages : 52    Total number of materials : 1.364    Total number of downloads : 849.751      ALL STATISTIC 

Coded by IBB SOFT